miercuri, 6 iunie 2012

De ce Mihai Cioată ?


Se apropie cu pași mărunți, dar rapizi, o zi decisivă pentru Vatra Dornei: 10 iunie 2012, o zi în care locuitorii a ceea ce era odată „perla Bucovinei” își pot alege conducătorul pentru următorii patru ani.

Acestea sunt primele alegeri locale la care am drept de vot, având în vedere că în 2008 aveam doar 17 ani. Dar nu am pierdut nimic! Acum patru ani, partidele, în încercarea de a oferi dornenilor pe „cei mai buni dintre cei mai buni”, au venit cu o paletă de candidați șterși, ursuzi, fără credibilitate, aceiași pe care îi știm parcă de o viață. Și de data aceasta, partidele s-au întrecut, din nou, în mediocritate, în neputința de a scoate în față un candidat măcar placut ochiului.

2012 aduce însă pe scena politicii dornene un nou candidat, unul independent; un om ce nu depinde de nicio formațiune politică și care nu trebuie să joace dupa cum îi cântă niște „unii” dintr-un partid cu interese evidente! Nicidecum nu-l pot numi „politician” pentru că nu e făcut din aluatul presat de aceeași și aceeași matriță care i-a modelat pe toți demagogii de după ’89.  Acesta este Mihai Cioată, un om care chiar are habar de problemele cu care se confruntă societatea dorneană. De ce spun că are habar? Pentru că vine din domeniul mass-mediei, astfel încât meseria îl obligă să fie pus la curent cu toate neregulile (și nu puține la număr) din interiorul granițelor orașului și nu numai. Urăsc clișeele, dar mi se pare oportun să folosesc unul în cazul lui Mihai Cioată; el e într-adevar un „om dintre oameni”. Dar nu pe sistemul băsescian!

Pe 9 iunie voi susține un examen, după care mă urc în primul tren și vin acasă să îl votez pe MIHAI CIOATĂ!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu